Covid tájékoztató 2021. nyár

Kategória: Információk

!

ÜDVÖZÖLJÜK.
KÉRJÜK, OLVASSÁK EL TÁJÉKOZTATÁSUNKAT!

Kell védettségi igazolvány a szálláshelyen szabadidős céllal történő tartózkodáshoz? 

Igen, a 484/2020 (XI.10.) Korm.rendelet hatályának ideje alatt minden 18 éven felüli személynek kötelező a Magyarországon  ill. a rendeletekben szereplő országokban kiállított védettségi igazolványt felmutatni a recepción. A 18. életévét be nem töltött személyektől nem kérünk védettségi igazolványt.
A kártya mellett a mobil applikációs igazolást is elfogadjuk az érvénybe lépést követően (figyelem: ez az oltás tényét igazolja, a vírusfertőzésen való átesettséget nem, azt továbbra is csak a védettségi igazolvány mutatja.)

Mehetek-e szállodába, ha be vagyok oltva, de még nem kaptam meg az igazolványt, vagy ha egyáltalán nem kaphatok oltást?

Amennyiben oltás után még nem kapott igazolványt, de a mobil applikációs igazolás (az érvénybe lépést követően) az oltás tényét igazolja, igénybe veheti valamennyi szállodai szolgáltatásunkat. Ha átesett a vírusfertőzésen, de még nincsen kártyája, vagy egyáltalán nem kaphat oltást, ezekben az esetekben jelenleg nem fogadhatjuk a szabadidős céllal érkező Vendégeket. 
Üzleti, gazdasági-, vagy oktatási célból érkezhetnek Vendégeink védettségi igazolvány nélkül, ezt igazolniuk kell és korlátozva vehetik igénybe szolgáltatásainkat: medencénk nem vehető igénybe.

Mit tehetek, ha még nem kaptam meg az oltási igazolványomat?

A hatályos jogszabály értelmében csak azok a Vendégek utazhatnak szabadidős céllal, akik az oltásuk után a magyar vagy a rendeletekben szereplő országokban kiállított védettségi igazolványt is megkapták, vagy a mobil applikációs alkalmazásban (az érvényve lépést követően) az oltás tényét igazolni tudják. (Figyelem: a mobil applikációs alkalmazás csak az oltás tényét igazolja, a vírusfertőzésen való átesettséget nem, azt továbbra is csak a védettségi igazolvány mutatja.) Ha valaki hosszabb idő után sem kapta meg a plasztikkártyát, az ügyfélkapun keresztül keresse a „koronavírus elleni védettségi igazolással kapcsolatos ügybejelentés” menüpontot, ahol elektronikus üzenetben jelezheti a problémáját. Ugyanez megtehető – időpontfoglalás után – a kormányhivatalok ügyfélszolgálatán is.

Mi a helyzet abban az esetben, ha 1 fő nincs a családban beoltva? 

18. életév felett csak azt a Vendéget tudjuk fogadni, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal a fenti rendelet értelmében. Példa: Ha egy négy fős család egy felnőtt tagjának nincs védettségi igazolványa, de a többieknek van, vagy 18. életévüket még nem töltötték be, akkor csak a család másik 3 tagját tudjuk fogadni panziónkban.

Fogadnak magyar állampolgárként, külföldi oltási igazolvánnyal?

A hatályos rendelet értelmében a Magyarországon kiállított, illetve azon országok védettségi igazolványát fogadjuk el, amelyekkel a magyar kormány kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról. 

Nyáron is kérni fogják a védettségi igazolványt?

A védettségi igazolványokat illetve azok meglétét a mobil applikáción keresztül a jelenleg hatályban lévő 194/2021 (IV.26.) kormányrendelet érvényességéig fogjuk elkérni minden 18. év feletti, érkező Vendégünktől.

Lehet-e kivételt tenni Velünk, mert hát mi nem vagyunk betegek!?

Nem, nem lehet kivételt tenni. A szállásadóra egy év szálláshely bezárás és egy milliós bírság vár, ha nem tartja be a jogszabályban meghatározottakat. Gonduljuk senki nem szeretné az éves bevételünket kifizetni, ha minket bezárnak azért mert neki nincs védettségi igazolványa. A szabályokat nem mi találtuk ki, nem mi hoztuk, de nekünk is be kell tartani. A fentiek miatt lehet szomorúnak lenni, lehet egyet nem érteni, lehet hisztizni, lehet ordibálni, lehet... De, minek. Az előbbiek megértését köszönjük.

Fekete Macska Panzió