Információk

!

ÜDVÖZÖLJÜK.
KÉRJÜK, OLVASSÁK EL TÁJÉKOZTATÁSUNKAT!

Kell védettségi igazolvány a szálláshelyen szabadidős céllal történő tartózkodáshoz? 

Igen, a 484/2020 (XI.10.) Korm.rendelet hatályának ideje alatt minden 18 éven felüli személynek kötelező a Magyarországon  ill. a rendeletekben szereplő országokban kiállított védettségi igazolványt felmutatni a recepción. A 18. életévét be nem töltött személyektől nem kérünk védettségi igazolványt.
A kártya mellett a mobil applikációs igazolást is elfogadjuk az érvénybe lépést követően (figyelem: ez az oltás tényét igazolja, a vírusfertőzésen való átesettséget nem, azt továbbra is csak a védettségi igazolvány mutatja.)

Mehetek-e szállodába, ha be vagyok oltva, de még nem kaptam meg az igazolványt, vagy ha egyáltalán nem kaphatok oltást?

Amennyiben oltás után még nem kapott igazolványt, de a mobil applikációs igazolás (az érvénybe lépést követően) az oltás tényét igazolja, igénybe veheti valamennyi szállodai szolgáltatásunkat. Ha átesett a vírusfertőzésen, de még nincsen kártyája, vagy egyáltalán nem kaphat oltást, ezekben az esetekben jelenleg nem fogadhatjuk a szabadidős céllal érkező Vendégeket. 
Üzleti, gazdasági-, vagy oktatási célból érkezhetnek Vendégeink védettségi igazolvány nélkül, ezt igazolniuk kell és korlátozva vehetik igénybe szolgáltatásainkat: medencénk nem vehető igénybe.

Mit tehetek, ha még nem kaptam meg az oltási igazolványomat?

A hatályos jogszabály értelmében csak azok a Vendégek utazhatnak szabadidős céllal, akik az oltásuk után a magyar vagy a rendeletekben szereplő országokban kiállított védettségi igazolványt is megkapták, vagy a mobil applikációs alkalmazásban (az érvényve lépést követően) az oltás tényét igazolni tudják. (Figyelem: a mobil applikációs alkalmazás csak az oltás tényét igazolja, a vírusfertőzésen való átesettséget nem, azt továbbra is csak a védettségi igazolvány mutatja.) Ha valaki hosszabb idő után sem kapta meg a plasztikkártyát, az ügyfélkapun keresztül keresse a „koronavírus elleni védettségi igazolással kapcsolatos ügybejelentés” menüpontot, ahol elektronikus üzenetben jelezheti a problémáját. Ugyanez megtehető – időpontfoglalás után – a kormányhivatalok ügyfélszolgálatán is.

Mi a helyzet abban az esetben, ha 1 fő nincs a családban beoltva? 

18. életév felett csak azt a Vendéget tudjuk fogadni, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal a fenti rendelet értelmében. Példa: Ha egy négy fős család egy felnőtt tagjának nincs védettségi igazolványa, de a többieknek van, vagy 18. életévüket még nem töltötték be, akkor csak a család másik 3 tagját tudjuk fogadni panziónkban.

Fogadnak magyar állampolgárként, külföldi oltási igazolvánnyal?

A hatályos rendelet értelmében a Magyarországon kiállított, illetve azon országok védettségi igazolványát fogadjuk el, amelyekkel a magyar kormány kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról. 

Nyáron is kérni fogják a védettségi igazolványt?

A védettségi igazolványokat illetve azok meglétét a mobil applikáción keresztül a jelenleg hatályban lévő 194/2021 (IV.26.) kormányrendelet érvényességéig fogjuk elkérni minden 18. év feletti, érkező Vendégünktől.

Lehet-e kivételt tenni Velünk, mert hát mi nem vagyunk betegek!?

Nem, nem lehet kivételt tenni. A szállásadóra egy év szálláshely bezárás és egy milliós bírság vár, ha nem tartja be a jogszabályban meghatározottakat. Gonduljuk senki nem szeretné az éves bevételünket kifizetni, ha minket bezárnak azért mert neki nincs védettségi igazolványa. A szabályokat nem mi találtuk ki, nem mi hoztuk, de nekünk is be kell tartani. A fentiek miatt lehet szomorúnak lenni, lehet egyet nem érteni, lehet hisztizni, lehet ordibálni, lehet... De, minek. Az előbbiek megértését köszönjük.

Fekete Macska Panzió

A napi menü kiszállítása

Kedves Vendégeink! 2016. szeptembertől az éttermünk a'la cart ételeket már a szezonon kívül nem készít. A menü egész évben rendelhető. Kérjük azokat akik eddig helyben fogyasztották el a menüt, hogy jelezzék felénk ennek igényét. A tapasztalatunk az, hogy a helyben fogyasztásra nincs kellő számú igény ezért - a kiszállítás díjmentes - mindenki számára kiszállítjuk a menüt. Aki ragaszkodik ahhoz, hogy személyesen vegye át, számukra természetesen erre van van lehetőség csak nem az étteremben, hanem a konyhán.

Köszönettel: Fekete Macska Panzió

Fekete Macska panzió

Már több mint 20 éve várja Önt a Fekete Macska Panzió a Balaton déli oldalán annak is a nyugati végén.

Nyitva tartásunk

A 2016. évtől az érkezés a távozás céljából (júniustól-szeptemberig) a panzió 08:00-20:00-ig áll a vendégeink részére. Éttermünk kizárólag a panzió vendégei számára foglalástól függően és csoportok esetén igény esetén teljes ellátással áll rendelkezésre.

A panzióba érkezéshez, ha ez nem 17:00 óra körül történik, akkor érkezésének idejét kérjük jelezze a +36 751 1740 számon!

Egyedi rendezvények és étkezések egyeztetés szerint történnek.

Vendégeinkről

A főszezonban sok csoport szál meg nálunk. A csoportok jellemzően jóval hamarabb foglalják le a szállást ezért javasoljuk, hogy időben foglaljanak szállás időpontot ha a főszezonban szeretnék a nyaralást nálunk tölteni. Szabad kapacitásunk erejéig természetesem lehet, hogy talál nálunk szabad szobát, de ezt nem tudjuk garantálni.

Előleg

A szállás lefoglalásához 20% előleget kérünk azért, hogy biztosítani tudjuk a lefoglalt időpontot. Az előleget banki átutalással tudja számunkra elküldeni.

A szállás foglalását az előleg megérkezése után tudjuk 100%-osan garantálni. Az előleg utalásánál kérjük a foglalásban szereplő nevet és időpontot adják meg a közlemény rovatban.

Számlaszámok:

Forint esetén (HUF): OTP Bank NyRt. 11712004-29905708 /Nemzetközi utalásnál: IBAN szám: HU5511712004-29905708, SWIFT (BIC) kód: OTPVHUHB /

Euro esetén (EUR): SLSP. IBAN szám: SK69 0900 0000 0050 4809 2840 SWIFT kód: GIBASKBX

Fizetési módok

2017 őszétől az alábbi fizetési módokon lehetséges fizetni:

  • készpénz forint és Euro
  • banki átutalás, kizárólag előre utalással, kivéve a pályázati szerződések melletti foglalásokat.

Utalványokat és SZÉP kártyákat 2017. július 15-től (kivéve, a már SZÉP kártyával foglalt eseteket) nem fogadunk el.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a foglalás után 20% foglaló fizetésére van szükség, melyet banki átutalással, postai rózsaszín csekkel, vagy a helyszínen előre fizethetnek. A foglalásokat, ha a foglalást követő 72 órán belül nem érkezik meg a szükséges foglaló nem tudjuk fenntartani és garantálni a szabad kapacitást!

Idegenforgalmi adó 2019-ben 350,- forint / fő / éj melyet a szállásdíjon felül kell kifizetni.

 

 

logo uj1

WP 20160710 13 20 43 Pro web

A panzió nyitvatartása

 

Panziónk és éttermünk eltérő nyitvatartással működik a főszezonban és azon kívül. Az alábbiakban ismertetjük a nyitvatartási időket.

Panziónk alapvetően csoportok számára biztosít szállás lehetőséget. Szabad kapacitásaink erejéig egyéni szállást keresők számára is elhelyezést biztosítunk.

 

Panzió recepció nyitvatartása július 1 - szeptemberig 01-ig: 08:00-20:00, hétfőtől-vasárnapig

Panzió recepció nyitvatartása szeptembertől - julisig: Tefonon vagyunk elérhetőek a  +36 30 751 1740 számon

Panzió telefonos elérhetőség, foglalás:  +36 30 751 1740 , Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Étterem nyitvatartása májustól-szeptemberig: Az étterem kizárólag panziónk csoportjai számára, előzetes megrendelés alapján áll rendelkezésre. 

Fizetési módok: Készpénz (HUF, EUR), bankkártya vagy előre utalás. Utalványt nem fogadunk el. SZÉP kártyákat 2017. július 15 után NEM tudunk elfogadni.

Alapvetően csoportokat fogadunk ahol jellemzően a banki átutalás fizetési mód kerül alkalmazásra, ezért a szabad kapacitások erejéig foglaló és érkező egyéni vendégeink számára a készpénz fizetési vagy bankkártyás fizetési lehetőség áll rendelkezésre.

 

Köszönettel: Fekete Macska Panzió

 

Fekete Macska panzió

Értékeinek biztonsága számunkra is fontos.

Tájékoztatás elektronikus megfigyelőrendszer alkalmazásáról

Tisztelt Vendégünk!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Fekete Macska Panzió és Étterem (8648 Balatonkeresztúr, Ady Endre utca 28.) alatt található panzióban és étteremben elektronikus megfigyelőrendszert (térfigyelő kamerarendszert) működtet.

A panzió és étterem elektronikus megfigyelőrendszereit a Magyar Intrastat Kft. munkatársai (Biztonsági Szolgálat) kezelik.

Tájékoztatjuk, hogy a kép- és hangfelvétel rögzítés, felhasználás és megőrzés szabályaira a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény (Szvtv.) rendelkezései, továbbá az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII tv. (Info tv.) rendelkezései alkalmazandók. Az elektronikus megfigyelőrendszer működtetésére az Szvtv. 30. § (2) bekezdésében foglaltak szerinti, kifejezett hozzájárulás alapján, az alábbiakban részletezettek szerint, az emberi élet, a testi épség, valamint a vagyon védelme érdekében a jogsértések és balesetek megelőzése, észlelése, az elkövető tettenérése, valamint a jogsértések bizonyítása céljából kerül sor. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az adatkezeléshez való kifejezett hozzájárulásnak minősül, amennyiben a kamerával megfigyelt helyiségbe a jelen tájékoztató ismeretében bemegy.

A kezelt adatok köre: a vendégek a képfelvételeken látszódó arcképmása. A Panzió és Étterem később részletezett rögzítőegységei használatával hangfelvétel nem készül.

Az elektronikus megfigyelőrendszer a hét minden napján, 24 órában üzemel, a felvételeket a panzió zárt és vendégek által nem látogatható helyiségében található rögzítő egységek tárolják.

A személyes adatok biztonságos kezelése érdekében a digitális egységeken tárolt adatok védelmét személyre szóló felhasználónév és jelszó biztosítja, melynek segítségével megállapítható, hogy az adatokhoz mely jogosult, és mikor fért hozzá.

A kamerák aktuális képének és felvételeinek megtekintésére jogosultak a Biztonsági Szolgálat, a panziót működtető vállalkozás ügyvezetője és igazgatója, vagy ezen személyek akadályoztatása esetén a mindenkori meghatalmazott munkatárs.

A Magyar Intrastat Kft. által üzemeltetett kamerás megfigyelő és rögzítő rendszer tárolt felvételeibe kizárólag az emberi élet, testi épség és vagyon sérelmére elkövetett jogsértések bizonyítása és az elkövető azonosítása, illetve az életet vagy testi épséget érintő egyéb események, balesetek feltárása érdekében tekinthetnek be az arra jogosultsággal rendelkező személyek.

A Magyar Intrastat Kft. a rögzített felvételekbe történő betekintéseket, az azt végző személy nevét, az adatok megismerésének okát és idejét jegyzőkönyvben rögzíti.

Adattovábbításra kizárólag jogellenes magatartásara vagy kötelezettségszegésre tekintettel folyamatban lévő eljárás esetén, az azokat lefolytató hatóságok, bíróságok felé van lehetőség. Az átadott adatok körébe a kamerarendszer által készített, releváns információt tartalmazó felvételek tartozhatnak, valamint a felvételen esetlegesen szereplő személyek neve.

Tájékoztatjuk, hogy azon érintettek, akiknek jogát vagy jogos érdekét a képfelvétel rögzítése érinti, kérhetik az elektronikus megfigyelőrendszerrel róluk készült felvételekről másolat készítését, valamint a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel összhangban kérheti a felvételek törlését. Továbbá, akinek jogát vagy jogos érdekét a képfelvétel rögzítése érinti, a képfelvétel rögzítésétől számított 3 munkanapon belül jogának vagy jogos érdekének igazolásával kérheti, hogy az adatot a Magyar Intrastat Kft. ne semmisítse meg, illetve ne törölje.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy, személyes adatai kezeléséről bármikor tájékoztatást kérhet a Magyar Intrastat Kft-től. Kérheti továbbá az alkalmazandó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően személyes adatainak helyesbítését, illetve zárolását is. Ezen kívül tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen.

Tájékoztatjuk, hogy jogainak megsértése esetén a vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően bírósághoz fordulhat, továbbá, a Nemzeti Információszabadság Hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

Kamerával megfigyelt helyiségek:
I. A kamerák első csoportja

A panzió parkolójának, külső bejáratainak területét lefedő kamerák, melyek használatának célja a parkolóban elhelyezett autók vagyonvédelme.

 A kamerák az alábbi területekre irányulnak:


1. Étterem utcai külső része, külső parkoló
2. Étterem járda meghosszabítása
3. Panzió gépkocsi és személy bejáró
4. Panzió, étterem felső terasza
5. Panzió és étterem boxai
6. Udvari fürdő medence
7. Panzió 5-6-7-8 szobák előtti felső terasz

8. Udvarigépkocsi parkoló

9. Iroda (vendégek által nem látogatható helység)


II. A kamerák második csoportja

Az étterem vendégek által látogatható részei, helységei. A megfigyelés célja elsősorban az étterem és panzió vagyontárgyaival, eszközeivel, készleteivel, és a panzió vendégeinek a panzióba behozott vagyontárgyaival kapcsolatos vagyonvédelem, melyre tekintettel különösen indokolt az étterem és panzió bejáratainak, közös helyiségeinek megfigyelése. A megfigyelés célja továbbá a panzió közös helyiségeiben előforduló balesetek megelőzése, illetve körülményeinek feltárása.

A kamerák az alábbi területekre irányulnak:


1. Étterem északi oldali asztalai

2. Éttermi mosdók előtere

3. Étterem déli oldali asztalai

4. Étterem pult és a pult előtti tér valamint a billiárdasztal

5. Étterem északi oldala a bejárat felöl

 

 

logo uj1

 

wp 20140922 19 21 17 pro

facebook_page_plugin